Amandine

de Mitinita in Prajituri, 11 Mar 2012 | 5650 vizualizari

 

Uite ca stiu si eu sa fac prajituri. Varianta cu margarina imi place mai mult decat cea cu unt.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  •  200 gr zahar,
  •  6 oua, 
  • 20 gr cacao, 
  • 8 linguri faina, 
  • 30 ml apa,
  • 30 ml ulei
  • Pentru sirop: 
  • 400 ml apa, 
  • 200 gr zahar,
  •  2 plicuri de cappucino,
  •  1 fiola de rom
  • Pentru crema: 
  • 1 pachet de margarina Unirea , 
  • 150 gr de zahar pudra, 
  • 3 galbenusuri de ou, 
  • 3 linguri de cacao dr Oetker, 
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

 

Se separa albusurile si se bat spuma impreuna cu apa si zaharul,iar galbenusurile se mixeaza cu uleiul.

Se incorporeaza usor albusurile peste galbenusuri.

Separat,cernem cacaoa si faina si le adaugam la compozitie,amestecand usor de sus in jos.

Turnam compozitia in tava si o dam la cuptorul preincalzit.

 

Pentru sirop: 400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri de cappucino, 1 fiola de rom

Se pune apa intr-o craticioara si se pune la fiert.Cand a inceput sa dea in clocot se adauga cappucino si zaharul.Se fierbe la foc mic 5 minute,se ia deoparte si se lasa sa se raceasca.Se adauga romul si se amesteca.

 

Pentru crema: 1 pachet de margarina Unirea , 150 gr de zahar pudra, 3 galbenusuri de ou, 3 linguri de cacao dr Oetker, 1 fiola esenta de rom

Se amesteca toate ingredientele cu mixerul vertical.

Asamblarea

Taiem blatul in doua,iar o parte se insiropeaza cu jumatate din sirop. Adaugam crema si cealalta bucata de blat si insiropam din nou.

Facem o glazura din 150 gr zahar pudra, 3 linguri cacao, 2 linguri ulei si 3 linguri de apa fierbinte si o turnam peste prajitura. Dam la rece cam doua ore,apoi o taiem in felii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

12.03.2012, 10:08

bune

deyutzky 1

12.03.2012, 11:19

o prajitura foarte bunaaaa

DIANA B 1

12.03.2012, 13:40

Ei , daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... s-a dus cu fix-pix

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]