Amandine

de Dea_Dea in Prajituri, 22 Mar 2013 | 7087 vizualizari

 

O prajitura super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6oua,
  • 2 linguri apa,
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 8 linguri faina
  • CREMA:
  • 150g zahar pudra
  • 250g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 3linguri cacao
  • SIROP
  • 500ml apa,
  • 2 plicuri cu capuccino de ciocolata
  • 5 linguri de apa
  • GLAZURA
  • 200g ciocolata(una amaruie ,una cu lapte),
  • 150g smantana lichida de frisca,
  • 50g unt.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

BLAT:

Albusurile cu apa  se bat spuma tare impreuna cu zaharul.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei,la urma faina amestecata cu cacao.Se pune la copt in tava cu hartie de copt cam 40 min la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua.

CREMA:

Totul se amesteca la rece cu mixerul, in ordinea scrisa.

SIROP:

Se pun toate odata pe foc.Se lasa 1 -2 min sa fiarba apoi se raceste.

GLAZURA:

Se pun pe foc si se amesteca continuu.Cand s-a topit totul se ia de pe foc, se mai amesteca sa se omogenizeze.

Se insiropeaza prima jumatate de blat, se pune toata crema, se aseaza a 2 a jumatate de blat, se insiropeaza.

Se lasa la frigider 2-3 ore.
Glazura se face cand scoatem blatul din frigider si se toarna asa calda in centrul blatului.Daca ciocolata este buna , glazura va curge usor si acopera totul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]