“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

de Mihaela11_jo in Bauturi, 8 Sep 2011 | 6837 vizualizari

 

“ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului.
Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria.
Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen” , inghetate,biscuiti.

 

INGREDIENTE

  • 1 folie de “amardeen” de 400 grame  
  • 1 litru de apa  
  • 2-3 linguri de zahar( dupa gust)  
  • 1 lingura apa de roze
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate:

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.

Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.

Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.

Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.

Se gusta si in functie de gust, se poate adauga zahar

Se tine la rece pana se serveste.

Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se prepara visinata