Anghinare cu sos de iaurt si usturoi

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2012 | 14811 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand mananc anghinare. Am gasit-o la noi intr-o piata si m-am gandit ca e musai sa incerc si eu, ca prea o lauda toata lumea. Am cautat pe internet sa vad cum se pregateste si se mananca.
Am inteles ca ar fi trebuit sa fie putin amaruie, dar a mea nu a fost deloc asa. In principiu se mananca numai foile din mijloc, care sunt mai fragede, dar eu le-am incercat si pe celelalte. Asta pentru ca la cat de mult am dat pe bucata, nu m-am indurat sa arunc mai nimic :)))

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati anghinare

Pentru sosul 1

  • 200 ml iaurt foarte gras
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita ceapa verde tocata marunt
  • sare dupa gust

Pentru sosul 2

  • 1 avocado copt
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri masline fara samburi
  • 3 rosii taiate cuburi mici
  • 1 ceapa verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghinare cu sos de iaurt si usturoi:

  •  Mai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada (cam 3 randuri de petale), apoi 2-3 cm din varf. Se spala bine sub jet de apa
  •  Anghinarea se pune in apa cat sa le acopere, impreuna cu o felie de lamaie, 2 catei de usturoi si o foaie de dafin. Se fierbe aproximativ 20 de minute, pana ce petalele se desprind foarte usor.
  • In timp ce anghinarea se fierbe, se pregatesc sosurile. Pentru sosul 1 se pun intr-un blender iaurt,usturoi, menta si se amesteca bine. Se adauga ceapa si sare dupa gust si se amesteca
  • Pentru sosul 2: Se taie avocado si se pune intr-un blender impreuna cu usturoiul, ceapa si maslinele. Amesteca bine. Adauga rosiile cuburi si amesteca.
  • Anghinarea fiarta se scurge bine si se poate manca rece sau calda. Pentru aceasta se ia o petala, se baga in sos, apoi se baga in gura si cu dintii se razuieste partea interioara care e moale. Partea exterioara a petalelor este fibroasa si tare, asa ca nu se mananca.
  • Dupa ce ai terminat toate petalele (cele din mijloc sunt mai fragede), va ramane inima anghinarei. Aceasta are un capacel ca o membrana. care e amar, asa ca trebuie indepartat cu un cutit. Inima e moale si putin fainoasa si se mananca cu totul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu sos de iaurt si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu spanac si cascaval