Antricot de porc cu sos de afine

de anca_rm in Porc, 18 Mar 2014 | 3529 vizualizari

 

Carnea de porc este foarte buna la cuptor, si merge de minute cu un sos dulceag , sa incercati candva

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata antricot porc
  • sare
  • piper
  • 150 ml vin rosu
  • Pt sos:
  • 3 linguri sirop afine
  • 2 linguri sos soia
  • un anason stelat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de porc cu sos de afine:

Carnea o spalam in jet de apa rece si o svantam putin cu servetele .

Pornim cuptorul la 200 grade.

Pe un fund de lemn punem sare mare si piper si rulam carnea peste ele , condimentele se vor lipi de carne .

Intr-o tigaie antiaderenta incinsa punem carnea cu grasimea in jos si o lasam sa se rumeneasca. In acest fel grasimea se va topi , carnea va prinde o crusta , si toate sucurile din carne vor ramane acolo la coacere.

Rumenim carnea pe toate partile , si o dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 15 minute  .

Turnam peste carne vinul si acoperim cu o folie de aluminiu .

Tinem cam 1 ora la cuptor .

Intre timp preparam sosul : punem intr-o cratita mica siropul de afine si sosul de soia la fiert . Punem si anasonul stelat si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa .

 

Cand carnea este gata o taiem in felii , punem peste ea sosul dulce sarat , si servim alaturi de o salata proaspata , sau de garnitura preferata . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de porc cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftie (Racituri de porc)