Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2020 | 3596 vizualizari

 

Savuroase și sățioase! Le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute, a la Panacris ;) și dulceață de ceapă roșie. Un aperitiv minunat, dar pot fi și un fel principal sățios numai bun din seria Bunătăți pentru Crăciun! P.S. Moș Crăciun mi-a adus o pudră minunată și aromată de trufe albe, n-am rezistat tentației ;) Așa că m-am pus pe testări! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Cartofi albi cca. 400 g,
  • Unt cca. 50 g,
  • Smântână 3 linguri,
  • Cașcaval cca. 100 g,
  • Brânză de oaie cca. 100 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspă măcinat 1 lingură,
  • Pudră de trufe albe 1 linguriță,
  • Făină alba de grâu cca. 100 g,
  • Pesmet auriu cca. 100 g,
  • Bucățele de bacon cca. 50 g.
  • Pentru topping:
  • Pesmet cca. 100 g.
  • Pentru prăjit:
  • Ulei de palmier cca. 500 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon:

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna până ce se obține un piure pufos. 

Cașcavalul și brânza se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie sau răzătoarei electrice.

Se adaugă cele două ouă și făina, se asezonează cu sare, piper, pudra de trufe albe și pesmetul apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat.

Se modelează biluțe, în mijlocul cărora pune câte două sau trei cubulețe de bacon, apoi se dau prin pesmet și se prăjesc în ulei de palmier încins. Se servesc fierbinți ca fel principal sau aperitiv cu diverse sosuri, în cazul nostru dulceață de ardei iute și/sau dulceață de ceapă a la Panacris! ;)

 Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă aveți rămas piure, e care îl dați de colo, colo se poate folosi în această rețetă și treceți direct la etapa următoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de cartofi cu cașcaval, pudra de trufe si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Balmos