Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2017 | 6441 vizualizari

 

Vă invit să încercați o rețetă delicioasă pe care eu am văzut-o la Merișor și mi-a plăcut tare mult. Mi se pare de mare efect și e foarte ușor de făcut. Mulțumesc Merișor pentru rețetă! :*

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 2 ouă fierte
  • 150 g mozzarella rasă
  • 200 g felii subțiri de bacon
  • sare
  • piper
  • rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon:

Mai întâi fierbi cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă cu puțină sare. După ce au fiert bine îi treci prin jet de apă rece și îi cureți.
Îi tai în jumătăți și le scobești interiorul, cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire marchezi conturul pe unde să scobești interiorul, apoi folosești o linguriță, pentru a răzui interiorul.
Le lași o bază de circa 5 - 7 mm grosime.
Presari peste ei, rozmarin măcinat fin, sare și piper apoi adăugi mozzarella și așezi câte o jumătate de ou, pe câte una din jumătățile de cartofi.
Unești apoi jumătățile de cartofi, să formezi cartoful întreg, pe care îl îmbraci în feliile de bacon. Așezi mai întâi o felie de bacon de-a lungul cartofului să îmbrăci și vârfurile acestuia și cu două, sau trei felii, înfășori cartoful de-a latul.
Învelești cartofii cu hârtie de copt, pentru a presa bine feliile de bacon peste ei și îi dai la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade C. În ultimele 7-8 minute, desfaci hârtiile de pe cartofi, pentru ca baconul să se rumenească frumos peste cartofi.
Cartofii pot fi seviți fie simpli, cu ketchup,  cu murături sau ca garnitură la orice friptură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cartofi umpluti cu mozzarella si ou fiert, inveliti in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos