Clătite aperitiv, delicioase, fie la o masă festivă, fie la serviciu, sau acasă. Și mai ales, ușor de preparat.
Din ingredientele de mai jos am făcut 16 clătite aperitiv.
Ciupercuțele se scot din cutii și se pun într-un vas cu apă rece, timp de 15 minute, după care se clătesc în mai multe ape și se scurg de apă.
Se face o compoziție subțire din făină, ouă, lapte, zahăr, sare, unt topit, după care se fac clătitele, una câte una, într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei.
Cât timp se răcesc clătitele se face maioneza din cele două gălbenușuri fierte tare și răzuite, în care se încorporează muștarul și apoi gălbenușul crud. Se uniformizează și apoi se adaugă, puțin câte puțin uleiul, mixând întruna, până ce rezultă o emulsie legată și densă.
Se tamponează ciupercuțele cu câteva prosoape de hârtie, ca să se absoarbă apa în exces, după care se mărunțesc. Se amestecă ciupercuțele mărunțite cu maioneza și se condimentează compoziția cu sare, piper și câteva picături de lămâie, după gust.
Se ia fiecare clătită și se umple cu două lingurițe de ciupercuțe cu maioneză, puse în mijloc, după care se împachetează bine, nu prea strâns, pentru a nu ieși compoziția din interior.
După ce ați împachetat toate clătitele, puneți-le într-un platou și decorați-le, dacă doriți.
Se țin în frigider până la servire și se servesc reci.
1
Nu este necesar să puneți în compoziția de clătite mai multe condimente, pentru că umplutura compensează gustul.
2
Nu puneți mai multă umplutură, pentru că la împachetare poate ieși afară din clătite.
3
Maioneza trebuie să fie groasă, bine legată, să nu curgă.
4
Nu puneți prea multă lâmâie în maioneză. Gustul prea acru nu este chiar bun...
5
Țineți aceste clătite la frigider, pentru că maioneza s-ar strica dacă ar sta la căldură.
6
Aceste clătite nu se încălzesc, tot din cauza maionezei.