Este un aperitiv tare bun si care se potriveste perfect la mese festive si nu numai.
"Retete festive de iarna"
Cartofii se fierb in coaja in apa cu putina sare. De preferat este sa se fiarba cartofii inainte cu o zi. Dupa ce se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un bol si se adauga ouale, branza, cascavalul ras pe razatoarea cu gauri mici, sare si piper. Se amesteca totul, eventual se framanata cu mana pentru o mai buna omogenizare.
Se adauga faina si praful de copt si se amesteca din nou pana se incorporeaza toata faina. Cu mainile usor umede se formeaza bilute, cam cat o nuca mai mare apoi se trec prin pesmet.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins la foc iute. Cand este bine infierbantat, se adauga crochetele si se reduce usot focul. Se intorc pe partea cealalta pentru a se praji peste tot apoi se scot pe o farfurie cu servetele de hartie pentru a trage surplusul de ulei.
Se pot servi ca atare sau alaturi de o salata sau de orice altceva preferati.
Pofta buna!