Aperitiv grisine in manta de bacon

de Adi in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2018 | 8338 vizualizari

 

A preparat Meri mai demult niste grisine in manta de bacon cu dovlecel si tare mult ne-a placut.
Cum dovlecel n-am avut, eu le-am preparat mai simple, doar in bacon, dar tot bune au iesit.
Se fac rapid, sunt crocante si sunt bune de servit ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 15 grisine lungi
  • 15 felii subtiri de bacon crud-uscat
  • 15 felii subtiri de sunca Padurea Neagra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv grisine in manta de bacon:

Alegem grisine lungi si mai rumenite, nerupte.

Desfacem feliile de bacon si pe cele de sunca, pentru ca sunt lipite in pachet.

Rulam cate o felie de sunca, pe cate o grisina, pornind de la un capat al acesteia.

Nu o rulam foarte strans, pentru a nu se strange prea mult peste grisina, in timpul coacerii.

Continuam cu felia de bacon, urmarind sa lasam o portiune de 2-3 cm libera la capatul grisinei.

Fiind grisinele mult mai lungi decat feliile de bacon, am pus cate o felie de bacon si una de sunca la fiecare grisina.

Asezam grisinele invelite in bacon si sunculita, in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 5-6 minute, la 220 de grade.

Setam o temperatura mare pentru a se usca rapid feliile de bacon pe grisine, iar grisinele să nu apuce să se imbibe cu lichidul lasat de carne.

Noua ne-au placut, sunt bune de rontait in fata laptopurilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv grisine in manta de bacon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu bacon