Aperitiv inimioare cu chimen

de anuta in Aperitive / Garnituri, 18 Iun 2019 | 2124 vizualizari

 

Un aperitiv senzational, usor de preparat si foarte apetisant, pentru o masa cu familia sau prietenii

 

INGREDIENTE

  • cca.500 g faina
  • 1 pachet margarina
  • 200 ml smantana
  • 200 g branza oaie
  • 1 ou,
  • sare grunjoasa
  • chimen
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv inimioare cu chimen:

Se framanta un aluat elastic din faina, margarina topita (nu fierbinte) cu smantana si branza rasa prin razatoarea mica. Se infasoara in celofan si se lasa o ora la frigider

Se imparte aluatul in doua, apoi se intinde in foi cu grosimea de 3-4 mm, se ung cu oul batut, se presara chimen si sare grunjoasa, apoi se decupeaza cu o forma inimiare care se asaza una langa alta in tava tapetata cu hartie pentru copt.

Se dau la copt in cuptorul incalzit, la foc potrivit, cca.25-30 minute, pana ce se rumenesc usor.

Se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se servesc dupa ce s-au racit.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv inimioare cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin cu cartofi si sparanghel