Aperitiv lipii umplute

de dantes in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2017 | 3606 vizualizari

 

Reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipii
  • 300 g faina
  • 10 g drojdie
  • sare
  • Pentru umplutura
  • 400 g carne de pui
  • 200 ml smantana
  • 1/2 varza proaspata
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 1 capatana usturoi
  • 1 castravete proaspat
  • 2-3 ridichi
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv lipii umplute:

Pentru lipii, amestecam faina cu drojdia dizolvata cu apa, sare; framantam pana obtinem o coca elastica si o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Taiem carnea de pui in bucati mici si o prajim.

Taiem fideluta varza, morcovul si ardeiul iute si le amestecam cu 100 ml smantana si condimentam.

Pisam usturoiul, il amestecam cu restul de smantana si frecam bine pana cand se obtine o pasta omogena.

Castravetele si ridichile le taiem in felii subtiri.

Dupa ce a dospit, impartim coca in 8 bile pe care le intindem in foi de circa 1 cm grosime si le prajim in tigaie cu putin ulei.

Dupa ce s-au racit, taiem lipiile pe grosime, formand buzunare pe care le umplem cu cele de mai sus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv lipii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta cu spanac la cuptor