Foarte mult mi-au plăcut, aceste mici delicii culinare pe care le-am inclus printre aperitivele meselor festive.
Rețeta e simplă, cu ingrediente puține, doar trebuie mai multă atenție, să nu se topească mozzarella în timpul procesului termic.
Perfecte pentru „Picnicul bucătărașilor”!
Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie.
Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper.
Punem într-un bol făina și în altul pesmetul.
Având toate aceste ingrediente gata, putem să ne apucăm de lucru.
Punem ulei într-un vas mai adânc și mai mic ca diametru, pentru a se putea scufunda biluțele de mozzarella în el.
Trecem biluțele de mozzarella mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă, iar prin făină, iar prin ouă și le tăvălim bine prin pesmet.
Trebuie să fie bine acoperite biluțele de mozzarella, de aceea le-am trecut de 2 ori prin făină.
Încingem uleiul la foc mediu spre mare și plonjăm câteva mini mozarella în el.
Cu o spumieră, le întoarcem rapid de pe o parte pe cealaltă să se rumenească uniform, apoi le scoatem pe prosoape absorbante.
Aici trebuie să ne mișcăm repede, să avem uleiul bine încins și să nu lăsăm biluțele de mozzarella în ulei mult timp.
În maxim 30 de secunde sunt bine rumenite pe toate părțile.
Dacă le lăsăm mai mult, brânza se va topi și va ieși din carcasa care o acoperă.
Nu vrem să obținem niște carcase goale, iar brânza împrăștiată prin ulei.
De aceea nici nu punem foarte multe odată, ca să le putem întoarce rapid și scoate rapid.
Trebuie să le avem pregătite pe toate, înainte de a se încinge uleiul bine, adică să fie deja trecute prin pesmet.
Lăsăm mini mozzarella pane să se tempereze și presărăm boia de ardei peste ele.
Eu am folosit boia dulce, amestecată cu puțină boia iute.
Servim mini mozzarella pane ca aperitive, cu legume proaspete, sau amestecate în diverse salate.