Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 19 Oct 2018 | 4690 vizualizari

 

Imi doream de mult timp sa incerc niste cosulete din cascaval cu diverse umpluturi. Am gasit la Gaby aceste aperitive frumoase si le-am pregatit si eu. Cosuletele nu le-am gatit in tigaie, ci la cuptor, apoi le-am pus pe pahare, cand sunt calde si inca se pot modela. Apoi le-am umplut cu crema de branza pe care o prepar eu de obicei (branza rasa, ceapa, unt si crema de branza cu smantana), iar pe cateva le-am umplut cu crema de branza si smantana amestecata cu chimen macinat. Le-am decorat cu legume proaspete cumparate de dimineata din piata.
“Retete inspirate de toamna”

 

INGREDIENTE

  • Pentru cosulete:
  • cascaval ras, dupa gust;
  • Pentru umplutura:
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 200 g branza de vaca;
  • 50 g unt la temperatura camerei;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • 100 g crema de branza cu smantana Delaco;
  • Un varf de cutit chimen macinat;
  • Pentru decor:
  • cateva rosii cherry;
  • o legatura ridichi;
  • cateva frunze de ceapa verde;
  • cateva masline negre si kalamata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen:

 

Pentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o farfurie de pe care sa-l mutati. Veti avea nevoie de ceva mai mult cascaval, eu am obtinut doar 4 cosulete mari si 4 mici.

Se dau la cuptor pana se rumenesc usor. Se scot si se modeleaza cat sunt calde, pe fundul unui pahar. Este de preferat sa nu le rumeniti prea tare, pentru ca se usuca si se crapa mai usor. Se pot modela si intr-o tava de briose.

 Pentru umplutura: intr-un castron se amesteca bine ceapa verde tocata foarte marunt cu untul, branza rasa, putina sare si crema de branza cu smantana. Umplutura este mai multa pentru ca am vrut sa umplu si doi ardei kapia, dar si aceste cosulete. Cateva cosulete (dintre cele mari) le-am umplut cu putina crema de branza cu smantana amestecata cu putin chimen macinat.

Se lasa cosuletele la racit pe forma pe care au stat, apoi se umple cu crema de branza.

 

Pentru decor: se folosesc legume proaspete spalate, taiate si masline.

 

Portii: 4

Timp total de pregatire: 40 min

 

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval