Este o mâncare delicioasă, rapidă și ușor de făcut, care se poate servi la cină, sau chiar la micul dejun.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 2 porții.
Se spală bine cartofii și se pun la fiert, cu tot cu coajă, cca 20-25 minute. Se scurg de apă și după ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se taie felii groase de 1-1,5 cm și se pun într-un vas pe care l-am uns în prealabil cu unt. Se condimentează, se pune smântâna și apoi telemeaua răzuită. Peste acest „pat” se pun cele două felii de brânză topită, susținute în cele patru colțuri de felii înguste de cartofi, ca să rețină ouăle, în așa fel încât să arate ca niște cuiburi. Se sparg cele 2 ouă în cuiburi, se condimentează după gust și se răzuie restul de brânză telemea. Se dă tava la cuptor și se lasă cca 30 minute, până se încheagă ouăle. Se scoate tava din cuptor și preparatul se servește cald.
Poftă bună!
1
Gătiți ochiurile la foc mic.
2
Smântâna nu va lăsa cartofii să se usuce/întărească și le va da un gust mai bun.
3
Nu lăsați ochiurile prea mult la cuptor, deoarece se usucă.
4
Am folosit telemea pentru gustul său aparte și pentru că este sărată, dar preparatul poate fi chiar și mai bun cu cașcaval răzuit.