Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa

de UrsanMihaela in Aperitive / Garnituri, 1 Apr 2018 | 3556 vizualizari

 

Am citit atatea despre vopseaua pentru oua ca este toxica, incat atunci cand am gasit o reteta de vopsit oua cu coji de ceapa, am zis sa incerc si eu sa vad cum ies. Am fost multumita de rezultat si de atunci doar asa vopsesc.

 

INGREDIENTE

  • un vas de 4 l
  • coji de ceapa galbena (cam un sfert din vas trebuie sa fie acoperit cu coji de ceapa)
  • 1 lingura de sare mare
  • 1 lingura de otet
  • o bucatica mica de slanina
  • 25-30 oua
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa:

Punem in vas cojile de ceapa si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatate vasului.      
   Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet si punem vasul pe foc sa fiarba.
In timp ce fierb cojile de ceapa, pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le stergem pe rand.

    Luam cate un ou pe care il punem in vasul in care avem cojile de ceapa.
    Punem toate oule si din momentul in care incepe apa sa fiarba le mai lasam 10 minute la fiert. 
  Scoatem cu o lingura ouale pe rand si le punem pe un prosop sau pe foi de reviste.
   La final ungem ouale cu o bucata de slanina pentru luciu.  

TIPS-URI

1

Folosind aceasta metoda, atunci cand curatam un ou, nu ne murdarim pe maini dupa vopsea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci si carnaciori