Aperitiv pateuri cu branza de burduf

de Lau in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2018 | 3124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 200 g branza de burduf
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • susan
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateuri cu branza de burduf:

Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, pe margine adaugam sarea, iar in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta, zaharul, uleiul.

Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata, ungem cu untul (la temperatura camerei), impaturim in 3, lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza  volumul.

Intindem aluatul pe masa infainata, ungem cu 1/2 din branza de burduf, impaturim in 3 si din nou intindem aluatul, ungem cu restul de branza, impaturim in 3.

Intindem aluatul intr-o foaie de cca 0,5 si taiem patratele de cca 6 cm.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut cu putin ulei de masline, presam susan, mac si dam la cuptorul incalzit pentru 15 -20 min, pana ce se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare rustica