Aperitiv pateuri cu carne

de cristina1985 in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2019 | 3538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 250 g branza de vaci
  • 250 unt
  • un varf cutit sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplutura:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • sare piper
  • pasta de rosii
  • boia dulce
  • cimbru
  • Uns:
  • 1 galbenus ou
  • 2-3 lg lapte
  • mac/susan/seminte floarea soarelui
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pateuri cu carne:

Umplutura:Ceapa se toaca, se caleste in putin ulei si se adauga carnea tocata. Se lasa pana devine alba ,apoi se pune apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se presara sare,piper,cimbru uscat ,se aduaga pasta de rosii si boia.Fierbeti inca 30 minute,pana scade sosul.Se lasa la racit,dupa care puneti un ou si amestecati.Apoi, se scurge carnea.

Aluat: se amesteca toate ingredientele,pana rezulta un aluat moale .Se tine la frigider 30 minute.Se imparte aluatul in doua bucati. Fiecare, se intinde intr-o foaie si se decupeaza forme rotunde, le umpleti cu amestecul de carne , putin cascaval ras (eu am avut felii,dar nu va recomand) si le lipiti marginile .Daca nu aveti forme speciale, puteti sa folositi o furculita, pentru margini.

Se ung cu galbenus de ou si lapte  ,se presara mac sau susan si se coc in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute sau pana sunt gata. Desi s-au crapat cateva (probabil am pus prea multa carne sau din cauza cascavalului) , au iesit foarte gustoase.Seamana cu foietajele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pateuri cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Burek cu branza