Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2018 | 2968 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi
  • 10 oua de prepelita
  • ½ leg patrunjel
  • ½ legatura tarhon
  • 100 g smantana
  • 3 linguri pesmet
  • 50 g unt
  • 100 g cascaval afumat ras
  • 2 frunze de dafin
  • 2 catei usturoi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita:

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare, frunze de dafin si cateii de usturoi. Dupa ce au fiert, preparam un piure in care adaugam putin unt si sare. Amestecam piureul cu patrunjelul si tarhonul tocate marunt, pesmetul si smantana.

Tapetam o tava si/sau forme mici de tarte cu unt si asezam piureul uniform. Formam niste gropite in piure in care trantim cate un ou de prepelita (evident spart, nu cu coaja :P . Presaram cascaval ras si dam la cuptor pana se rumeneste. Servim cu salata de castraveti cu usturoi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv piure de cartofi aromat cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oua scotiene