Va prezinta o delicioasa placinta armeniana umpluta cu 3 branzeturi si parfumata cu patrunjel.
Un börek, burek ou beurek este o patiserie sarata orientala originara din Asia centrala, care a ajuns la noi in Balcani in timpul ocupatiei otomane.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/10/placinta-beurek-armeniana.html
Intr-un castron amestecati cele 3 branzeturi. Adaugati piper proaspat macinat si patrunjel tocat.
Verificati de sare, dar feta si cascavalul sunt deja sarate.
Topiti untul si ungeti vasul pentru cuptor (20/30 cm).
Derulati foile de placinta. Puneti 2 foi pe fundul vasului. Ungeti cu unt.
Puneti inca 2 foi si ungeti din nou cu unt.
Puneti branza si acoperiti cu cele 4 foi ramase ungand cu unt fiecare 2 foi. Taiati in portii.
Amestecati oul cu laptele si turnati deasupra.
Coaceti placinta timp de 30 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C.
Lasati sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi.
Cu o salata verde este delicioasa.