Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2018 | 10011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de untura
  • 400 ml lapte
  • drojdie cat o nuca
  • sare
  • 500 gr branza de burduf
  • 1 legatura de marar
  • ulei pentru prajit.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar:

Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie.

Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa dospeasca.

Intre timp branza se amesteca cu mararul.

Dupa ce aluatul este dospit, se ia cate un bot din aluat, se intinde putin cu sucitorul, peste el se pune branza si mararul, apoi se formeaza ca un pliculet care se intinde mai departe cu sucitorul. Aceste placinte se prajesc in ulei.

TIPS-URI

1

Aluatul fără gluten nu este la fel de elastic ca si cel din faina de grâu, iar la faina fără gluten trebuie mai mult lichid.

2

Am folosit lapte si ou ca sa nu se întărească plăcintele prea tare când se răcesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose sarate