Saptamana asta am mers pe bucataria jamilei. Aceasta reteta m-a impresionat, nu doar din cauza gustului, ci si a texturii aluatului si usurinta cu care se lucra.
Umplutura :
Drojdia am pus-o peste laptele cald si am lasat-o sa se dizolve.
Intr-un bol, am pus faina, i-am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele cu drojdia si oul si am inceput sa le framant, pana s-au omogenizat destul de bine. Apoi am adaugat sarea si uleiul si am continuat sa framant in bol putin, apoi vreo 5-6 minute pe masa de lucru pana nu s-a mai legat aluatul de maini.
Am acoperit cu folie alimentara si am lasat la dospit timp de 40 minute.
Sunca si cascavalul l-am taiat cuburi mici si subtiri, dar se pot da si pe razatoare.
Apoi am luat aluatul si l-am impartit in 10 bile de dimensiunea unui ou.
Cu mainile, am intins usor aluatul, am adaugat din compozitie dupa preferinta si apoi am impaturit aluatul la margini, apoi l-am intors invers si l-am mai intins putin tot cu mainile ca sa aibe o foma mai rotunda.
Intr-o tigaie unsa cu ulei si incinsa bine, am pus o placinta, am lasat-o 3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta.
Sunt foarte bune, nu ies clicoase si a doua zi, sunt tot gustoase.
Pofta buna :)