Retete de suflet
Cernem faina intr-un vas incapator, adaugam sarea si amestecam,facem o adancitura adaugam drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata cu apa calduta.
Adaugam treptat apa pana ce aluatul are consistenta,adaugam uleiul si framantam pana ce devine elastic si nu se lipeste de maini.
Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa dospeasca la temperatura cemerei pana ce isi dubleaza volumul.
Intre timp tocam varza marunt,incalzim uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugam varza,potrivim de sare(avem grija sa nu o saram)piper dupa gust.
Amestecam ocazional pana ce lichidul se evapora.
Intindem aluatul pe masa infaianta(eu am ales folie pentru ca sa nu am toata bucataria de faina)taiem patratle si in fiecare adaugam cate o lingura de varza rece.
Lipim colturile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele.
Acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 30 min dupa care le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.
Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.Noua ne-au placut mai mult reci decat calde.