Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

de AlexTeacher in Aperitive / Garnituri, 25 Ian 2018 | 21294 vizualizari

 

Astazi pregatesc o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf si multa verdeata proaspata. Sunt o bunatate!
 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 ml lapte batut caldut
  • 2 oua
  • 2 linguri iulei de masline
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 gr telemea de vaca
  • 250 gr branza de burduf
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde
  • piper
  • In plus:
  • 1-2 linguri ulei de msline pentru aluat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf:

Pentru inceput activam drojdia. Punem o lingura de faina si o lingurita de zahar intr-un bol, adaugam drojdia uscata si turnam laptele batut caldut si laptele dulce caldut. Amestecam bine cu un tel si lasam compozitia 10 minute la temperatura camerei, pana se umfla si se formeaza bule la suprafata. In bolul cu faina adaugam un praf de sare si amestecam bine. Facem o gropita in bol si spargem ouale, adaugam uleiul de masline si apoi treptat maiaua cu drojdia activata. Amestecam usor cu mana si framantam pana se incorporeaza toate ingredientele. Se transfera apoi aluatul pe masa de lucru si se mai pune putin ulei de masline deasupra. Se framanta bine pana se incorporeaza uleiul si aluatul devine neted si nelipicios. Daca mai este nevoie, mai adaugam cate putina faina. Se unge un castron cu ulei si se pune aluatul la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul. Bolul se acopera cu folie alimentara sau cu un prosop curat de bucatarie.

Intre timp se pregateste umplutura. Se toaca mararul si ceapa verde marunt, se zdrobeste telemeaua si branza de burduf. Se condimenteaza cu piper dupa gust si se amesteca bine compozitia.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bile de marimea unei mingi de tenis si se intind pe rand cu sucitorul presarat cu faina, in foi de 5 mm grosime. Se pun 2-3 linguri de umplutura in centrul foii de aluat si se aduc apoi marginile spre interior. Se preseaza bine aluatul si se trece din nou cu sucitorul peste placinta, pe ambele parti. Se pune ulei in tigaie si se prajeste placinta la foc potrivit, pe ambele parti cam 2-3 minute, pana se rumeneste frumos.

Sunt senzationale, pufoase, cu umplutura din belsug si merg perfec cu un pahar de lapte batut alaturi!

 

 

TIPS-URI

1

Laptele caldut activeaza mai repede rojdia.

2

Sarea nu trebuie sa intre in contact direct cu drojdia, altfel aluatul nu va mai creste.

3

Puteti sa puneti aluatul la crescut in cuptorul electric la temperatura minima, 40-50 grade.

4

Puteti adauga in umplutura chimen, boia sau puteti folosi ce tipuri de branza doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute