Am vazut eu un filmulet video cu o rulada de cartofi si mi-a ramas agatata-n cap ideea. Si cum statea agatata, ea ideea, am zis sa o dau jos direct in tava. Nu a iesit cum era in filmulet, nici nu avea cum, ca eu am facut ca mine si cu ce ingrediente am avut prin zona. Delicioasa asa fierbinte, dar azi mi s-a parut si mai si, rece. E drept ca iesea mai aspectoasa, dar eu am pus umplutura, sa fie sa se ajunga...
Mai intai am pregatit umplutura. Ceapa am taiat-o marunt, am dat morcovul pe razatoarea mica si ciupercile le-am taiat cubulete marunte. Am pus tigaia wok pe foc am adaugat uleiul si am lasat sa se incinga, am pus legumele toate sa se caleasca, am presarat sare, cand au inceput sa se inmoaie am adaugat carnea tocata si am amestecat sa se omogenizeze, am lasat cca 10 min , apoi am adaugat amestecul de rosii cu ardei. Am lasat focul foarte mic si m-am apucat sa fac foaia de cartofi. Am curatat cartofii , i-am spalat si apoi i-am taiat felii subtiri, am presarat sare pe ei. Am tapetat tava cu hartie de copt, am ras parmezanul si am presarat pe suprafata tavii 100 g parmezan, apoi am asezat feliile de cartof una langa alta, pana am umplut tava, peste cartofi am presarat restul de 100 g parmezan. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 min sau pana incepe sa se rumeneasca parmezanul. Cat timp foaia era la copt, a fost gata si umplutura, nu trebuie sa fie foarte zemoasa. Scoatem tava din cuptor, presaram 100 g mozzarela si 50 g cascaval afumat, intindem umplutura, presaram peste umplutura 100 g mozzarella si 50 g cascaval afumat. Incepem sa rulam ( a fost un pic cam multa umplutura si nu s-a rulat prea frumos ). Rulada formata o asezam intr-un vas de yena ( nu mi-am dat seama ca trebuia sa o pun intr-o tavita de chec si iesea mai frumoasa rulada) si dam din nou la cuptor pentru cca 20-25 min, inainte cu 5 min sa o scoatem din cuptor presaram 100 g mozzarella si 50 g cascaval afumat si lasam sa se topeasca. Calda se serveste cu smantana, asta ca sa fie bomba calorica la cote maxime, iar rece o servesti asa cum este.