Aperitiv rulada de spanac umpluta cu crema de branza

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 14 Mar 2017 | 5254 vizualizari

 

O rulada foarte gustoasa si de efect pentru mesele festive!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri spanac maruntit (eu am folosit congelat, dar este foarte bun si proaspat, doar ca trebuie fiert, apoi maruntit)
  • 3 linguri smantana
  • putina sare
  • 200 g crema de branza 
  • 3 linguri smantana 15% grasime
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de spanac umpluta cu crema de branza:

  Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
  Cu ajutorul unei spatule, unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam bine totul.
  In tava mare de la aragaz, asezam o foaie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Dam la cuptor, pentru cca. 20 minute.
  Cand este gata, o intoarcem pe o alta foaie de copt si rulam usor, ajutandu-ne de hartie. Lasam asa pana se raceste complet.

   Intre timp, amestecam crema de branza cu smantana pana obtinem o crema usor de intins. (eu folosesc o branza care nu se poate intinde asa simpla pe rulada, de aceea am amestecat-o cu smantana, daca voi aveti altfel de crema de branza, puteti omite sa mai adaugati smantana).
   Cand foaia de rulada s-a racit complet, o desfacem usor, intindem crema de branza, apoi o rulam din nou si rulada cu spanac este gata.
   O lasam putin la frigider apoi se poate servi! Este o idee minunata pentru meniuri festive!
Optional, in umplutura se mai pot adauga: marar, patrunjel, ceapa rosie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de spanac umpluta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto