Aperitiv scones cu bacon si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 1 Noi 2018 | 3851 vizualizari

 

Astazi va las o gustare foarte faina, buna de rontait la un film, de luat la pachet, chiar de pus in ghiozdan copiilor. Sunt niste biscuiti sarati sau cel putin noi asa le-am zis, grozavi si foarte moi. O bunatate si voi repeta reteta curand.

 

INGREDIENTE

  • 130 gr unt moale
  • 80 gr cascaval
  • 30 gr parmezan ras
  • 2 oua
  • 100 gr bacon
  • 220 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa ierburi italienesti
  • piper
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scones cu bacon si cascaval:

Baconul taiat cubulete, il puneti intr-o tigaie si il rumeniti. Il scoateti pe un platou, pe care asezati niste servetele.

Cascavalul il dati pe razatoarea mica. Intr-un bol mixati untul cu parmezanul si cascavalul. Adaugati ouale, amestecati bine.

Faina o amestecati cu praful de copt si bicarbonatul, le incorporati in compozitia de mai sus, treptat. Adaugati ierburile italienesti, putin piper si baconul rumenit. Amestecati totul cu o paleta.

Tapetati cu hartie de copt o tava. Luati cu o lingura din aluat, formati niste bile mai maricele. Le asezati in tava cu distanta intre ele. Mie mi-au iesit 17 bucati.

Introduceti tava cu biscuiti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 16-18 minute, pana se rumenesc usor. Cand sunt gata, ii scoateti din cuptor si ii lasati 10-15 minute sa se racoreasca. Ii puneti intr-o caserola, inchideti bine capacul si ii pastrati la rece.

Se servesc atat calzi cat si reci!

Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scones cu bacon si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

04.11.2018, 18:59

Multumesc, Ancutsa!

mihaelar63 1

11.11.2018, 22:32

M-ai facut curioasa . Ce textura au ? seamana cu pogacile ?

Rocsi 1

12.11.2018, 18:00

Mihaela, ies ca niste biscuiti, foarte fragezi. Sunt super buni si satiosi. Eu mancam la micul dejun doua bucati, putin iaurt si era suficient. Poate ii incerci candva!

COMENTEAZA