Aperitiv scovergi

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2015 | 46900 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 350-400 ml apa
  • un cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura untura solida (2 linguri ulei)
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scovergi:

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc.
Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata. Incepem sa framantam adaugand cate putina apa.  Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita.
Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gicuta 1

12.09.2015, 17:45

Ralu,Simona

RuxyRux 1

27.09.2015, 23:34

Minunate...........am o pofta!

mihaelar63 1

28.09.2015, 00:13

Buunee !! Eu mereu cand framnt paine imi fac dupa prima dospire cate doua , de pofta Si-mi place sa le mananc sarate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi simple si cu branza