Aperitiv tarta cu ceapa

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2017 | 4188 vizualizari

 

Daca vrei sa faci o tarta te inspiri de la Timea, se stie.
Ingredientul secret: ceapa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare de Himalaia
  • 1 lingura ulei de masline
  • Umplutura:
  • 1 kg ceapa bio
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei
  • sare de Himalaya
  • piper alb
  • 50 g salam crud uscat
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu ceapa:

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute.

Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare.

In mijloc se face o gaura in care se toarna drojdia dospita.

Se framanta si se adauga si restul de apa calduta.

La final se adauga si uleiul de masline.

Este framantat cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la dospit o ora acoperit cu un prosop la loc cald, ferit de curenti.

Ceapa se curata si se tine in apa rece 15-20 minute ca sa-i iasa iuteala.

Se taie julien sau mai marunt dupa dorinta.

Se caleste ceapa intr-o tigaie in care am pus uleiul si untul pana devine sticloasa.

Se presara sare si piper.

Se opreste focul, se adauga lingura de faina si se amesteca bine.

Se lasa la racit.

Dupa racire se adauga smantana si ouale batute.

Se potriveste de gust cu sare si piper si se amesteca bine.

Se tapeteaza masa cu faina si se intinde aluatul rotund cu diametrul mai mare decat tava.

Se asaza aluatul in tava unsa cu unt si se ridica si pe margini.

Se toarna umplutura si se niveleaza.

Se pune deasupra salamul feliat.

Se strange marginea aluatului peste umplutura si se unge cu galbenus de ou batut.

Se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 30-40 minute pana cand marginile se rumenesc frumos.

Se scoate din cuptor si se feliaza.

Este buna calda, dar si rece.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

MotanLaOale 1

12.10.2017, 17:35

mena29 1

14.10.2017, 09:44

Ai dreptate, Motănel, a fost mereu o sursă de inspirație și pentru mine, Timea, atunci când m-am gândit să fac o tarta. Delicioasă ți-a ieșit, tarta!

MotanLaOale 1

14.10.2017, 10:48

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute pe sos de rosii