Se decongeleaza aluatul de foitaj.
Se cerne faina intr-un castron. Se adauga oul, untul si sarea. Se framanta totul pana cand se obtine un aluat nelipicios.
*Daca salamul este prea sarat, nu se mai adauga sare in aluatul fraged.
Se formeaza o bila din aluat, care se pune intr-o folie la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se taie 8 felii din salam si se dau deoparte. Restul salamului se taie marunt si se prajeste. Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Dupa aceea, salamul prajit se amesteca cu ouale, albusul, ketchupul, ierburile aromatice si putin piper macinat.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge o tava pentru tarte cu ulei, se intinde aluatul fraged pe masa si apoi se aseaza in tava. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se toarna amestecul cu salam. Deasupra se aseaza mozzarella taiata felii.
Se pune aluatul de foitaj peste tarta si se decupeaza. Cu foitajul ramas se decoreaza tarta, impletindu-l in 3 si formand o coronita pe margini. Se sectioneaza foitajul in 8 locuri pentru a introduce feliile de salam pastrate.
Se unge tarta cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte peste ea.
Se introduce tava la cuptor pana cand tarta se rumeneste frumos.