Aperitiv torta Pasqualina

de nadea68 in Aperitive / Garnituri, 17 Apr 2017 | 4705 vizualizari

 

Va aduc o reteta usoara si foarte gustoasa care se face de paste in Italia, zona ligure.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi aluat foietaj
  • 500 g spanac
  • 250 g ricotta sau branza proaspăta
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • 100 g parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv torta Pasqualina:

Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator.

Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram. Cand s-a răcit, il măruntim. Intr-un bol, punem spanacul, un ou, ricotta, parmezan, sare, piper dupa gust. Amestecăm bine.

Luăm o forma rotunda de cuptor (22/24 diametrul) , asezam hartie de copt si deasupra punem o foaie de foietaj. Adăugăm umplutura. Facem 4 gauri cu lingura si punem ouale crude inauntru. Acoperim cu o alta foaie de foietaj. Sigilam bine bordurile. Deasupra ungem cu un ou si decoram dupa placere.

Aprindem cuptorul la 200 ° C, cu 10 minute înainte. Bagam tava la cuptor cam 30/40 minute, in functie de cuptorul fiecăruia. Daca se rumenește prea tare deasupra, acoperim cu o folie de aluminiu. 

Pofta buna! Se servește cald, dar si rece e foarte bun !

TIPS-URI

1

In loc de foietaj, puteti folosi aluat pentru tarte sarate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv torta Pasqualina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu ricotta si mozzarella