Ardei kapia in otet

de Panacris in Conserve, 20 Aug 2012 | 13904 vizualizari

 

O salata gustoasa ptr. mancarurile savuroase din anotimpul rece!:-*

 

INGREDIENTE

  • Ardei capia 10 kilograme,
  • Oţet 1litru,
  • Apă 2 litri,
  • Zahăr 200 grame,
  • Miere poliflora 100 grame,
  • Ulei 130 mililitri,
  • Usturoi 4 căpăţâni Foi de dafin 3-4 bucăţi,
  • Piper negru boabe 10-15 bucăţi,
  • boabe de coriandru 9 bucăţi.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei kapia in otet:

Ardeii capia se coc la gratar, direct in jar. Se pun într-un vas adânc se presară sare grunjoasă peste, se acoperă cu un capac şi se lasă cca. 30 de minute să stea în abur. Între timp  se pune la fiert apa, cu sare, zahăr, ulei şi piper. Când începe să clocotească se adaugă oţetul şi foile de dafin şi se lasă în continuare pe foc. Ardeii se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe şi se aşează în borcane. Peste ardeii din borcan se pune lichidul fierbinte. Se pun şi bucăţele de usturoi după gust. Se închid borcanele şi se pun la Bain Marie cca. 30 de minute.

Se scot şi se pun într-o pătură la cald, până a doua zi. Apoi se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei kapia in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

alina_paula 1

28.08.2012, 09:55

la ingrediente ati trecut si Miere poliflora 100 grame....cand se pune la preparea retetei?..as vrea s-o prepar...multumesc....

simona72 1

05.09.2014, 18:56

Ramane pe saptamana viitoare sa o fac!!!

simona72 1

01.10.2014, 09:59

Pun ardei gras, cred ca merge si ala...am cautat reteta de nebuna si nu o mai gaseam

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

Bruschete cu brânză și mărar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 15.08 la 10:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei in otet, la borcan