Ardei umpluti

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 15 Sep 2011 | 3907 vizualizari

 

Cine nu a facut macar o data in viata, ardei umplut? E bun, usor de facut, iar acum e perioada ideala pentru acest fel de mancare. Ardeii inca se gasesc pe piata de la noi si sunt inca "eco"..:P Asadar am facut ardei umplut, o mancare mult apreciata de al meu sot. I-am servit calzi cu putintel iaurt (se poate folosi cu succes si smantana) si cu salata de hrean cu sfecla rosie coapte...mmmmmm...Nu stiu daca mai are sens sa dau reteta dar, totusi...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata amestec
  • 10 ardei mari
  • 2 cepe marisoare
  • 200 gr orez
  • vreo 4 linguri ulei
  • o cana serioasa de suc de rosii, proaspat facut de mama soacra :P
  • o lingurita marar uscat
  • o lingurita delikat
  • 2 rosii mari
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ceapa o tocam si o calim in ulei, apoi o amestecam cu orez, carnea tocata, sucul de rosii, marar si delikat. Amestecam vbine si obtinem o pasta, o compozitie cu care vom umple ardeii.

Ardeii spalati, li se taie capacul, de la codita, :P , se curata de simburi si apoi se umplu.

Se pun in oala, sau in vasul roman, in cazul meu, se pun peste ei cele doua rosii taiate feliute, se adauga apa cat sa ii cuprinda frumos si se dau la cuptor pentru vreo 3 ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]