Ardei umpluti cu carne

de Gicuta in Porc, 10 Aug 2015 | 5552 vizualizari

 

Satiosi si gustosi

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi
  • 500 g carne de porc
  • o ceapa
  • 3 linguri cu orez
  • un ou
  • 400 ml suc de rosii
  • o lingura cu amidon alimentar
  • 1 legatura cu patrunjel
  • sare
  • piper
  • o rosie mare ,pentru capace
  • 50 ml ulei
  • smantana pentru servit ( optional)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne:

Carnea impreuna cu ceapa o trecem prin masina de tocat.

Adaugam oul,orezul spalat, 1/2 legatura patrunjel tocat si condimentam cu sare si piper.

Omogenizam bine si dam deoparte.

Ardeii ii curatam de cotoare si seminte, ii spalam si ii punem la scurs.

Luam cu o lingurita din compozitia de carne si ii umplem .

Rosia o taiem rondele subtiri pe care le vom folosi drept capace ardeilor.

Ardeii ii asezam intr-o cratita in care am pus uleiul si ii calim putin cat sa-si dezvolte aroma.

Turnam apa pana la nivelul lor, lasam sa dea in clocot, indepartam spuma formata si dam cratita la cuptor .

La jumatatea prepararii ardeilor adaugam sucul de rosii si amidonul dizolvat in putina apa.

Cand sunt fierti presaram restul de patrunjelul tocat.

Ii servim  calzi cu smantana deasupra.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gicuta 1

11.08.2015, 08:22

te astept cu drag,Stefania!

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:48

Rocsi 1

12.08.2015, 21:38

Sunt o bunatate!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu cimbrisor si varza de bruxelles