Ardei umpluti cu carne de curcan

de divainbucatarie in Curcan, 2 Aug 2011 | 5500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi – medii ca marime (puteti pune in loc de ardei rosii proaspete)
  • 700 g carne de curcan tocata
  • 50 g slanina sau bacon (optional) – tocate marunt
  • 60 g orez
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii)
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1/2 legatura marar proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cimbru
  • 1 foaie mica de dafin
  • smantana sau iaurt pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de curcan:

Alegem ardeii astfel incat sa nu fie patati sau stricati si ii curatam de cotoare si seminte, apoi ii spalam. Curatam si tocam ceapa marunt. Curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt si calita usor, orezul, oul batut, mararul. Asezonam cu sare, piper si putin cimbru.

Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umplem ardeii cu aceasta compozitie si dam prin faina partea de la cotor, le punem un capac din felii de rosii, apoi ii punem in vasul in care ii gatim impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina.

Punem apa calda peste nivelul ardeilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.
Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu faina, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert ardeii. Adaugam 50 ml ulei.

Scoatem ardeii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, le turnam peste ardei si ii introducem la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu.

Ii servim calzi, cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura asortata la cuptor