Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata

de mihasara in Mancaruri cu carne, 24 Iul 2018 | 3094 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne de miel tocata
  • 1 lingura orez
  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 1 linguriță menta uscata
  • 1 vârf de lingura boia dulce
  • 140 g iaurt gras
  • Câteva frunze mentă proaspătă
  • 4 ardei grași sau mix de ardei gras și ardei capia
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata:

Calim ceapa și carnea de miel in ulei de masline, după care adăugăm orezul spalat in mai multe ape și amestecăm. Luam de pe foc și condimentam cu piper, boia, menta, potrivim de sare și umplem ardeii pe care i-am spălat și curățat de semințe.
Ii așezăm într-un vas de lut pe care il ungem cu putina untura sau tot cu ulei de masline. Adăugăm apa fara sa ii acoperim in întregime.
Punem capacul și îi dăm la cuptor, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.
Stingem focul și îi mai lăsăm in cuptor cel puțin 15 minute, după care ii putem servi cu un sos simplu de iaurt cu menta și ulei de măsline.

TIPS-URI

1

Sosul de iaurt îl pregătim amestecând iaurtul cu frunzulite de menta proaspătă tocata foarte mărunt cu ulei de măsline și puțină sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de miel - reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (10)

dantes 1

25.07.2018, 18:50

Buni!

Panacris 1

25.07.2018, 18:50

Rocsi 1

25.07.2018, 19:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pipote si inimi