Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

de Andra_Constantinescu in Mancaruri de post, 24 Apr 2019 | 5599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 150 g legume mexicane (congelate)
  • 6 linguri ulei
  • 150 g orez
  • 50 g soia, granule
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 1-1,5 l apa
  • 11 ardei kapia (congelati)
  • 2-3 linguri faina
  • 200 ml suc de rosii
  • 2 foi de dafin
  • putin busuioc uscat
  • 2-3 fire de leustean verde
Portii: 11
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post):

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se cantaresc, scurse de apa.

Ceapa, morcovul si legumele mexicane se pun intr-un wok impreuna cu 6 linguri de ulei. Se adauga orezul (daca este foarte curat nu se mai spala), granulele de soia, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat si putin cimbru uscat. Se inabusesc toate ingredientele, adaugand doua cani de apa, apoi se lasa sa se racoreasca dupa ce apa a scazut.

Ardeii se spala cu apa calda ca sa se decongeleze, se surg de apa si se umplu cu amestecul de legume. Nu se umplu pana la refuz deoarece orezul se va mai umfla si va sparge ardeii (se umplu cam 3/4). La capatul ardeilor se pune putina faina, cu rolul de a forma un capac care impiedica umplutura sa iasa.

Se aseaza ardeii in wok si se fierb in apa. Dupa ce se umfla orezul, se adauga sucul de rosii, o lingurita de boia de ardei dulce, putina sare, putin piper proaspat macinat, doua foi de dafin si putin busuioc uscat. Se mai clocoteste totul, cat sa se intrepatrunda gusturile.

Dintr-o lingura de faina si 4-5 linguri de apa se face un rantas, care se pune in wok. Se mai clocteste mancarea inca putin, apoi se ia de pe foc si se adauga leusteanul verde (spalat si tocat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

24.04.2019, 20:27

Ce buni sunt si gustosi! Iar cu sosul de rosii merg de minune!

mirela0911 1

25.04.2019, 08:53

Sunt buni!

oanapl 1

28.04.2019, 22:13

Ce bunătate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci si mazare