Ardei umpluţi II

de Dana_Retetegg in Porc, 10 Iun 2011 | 4016 vizualizari

 

Ce mult ma bucura sezonul acesta cald, in care sunt accesibile multe legume proaspete cu ajutorul carora se pot prepara o multime de bunatati.

Ardeii umpluti sunt in topul preferintelor mele, nu ii fac des insa ii savurez din plin atunci cand fac :)

Reteta e foarte simpla si foarte cunoscuta!

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi,
  • 2 rosii mici,
  • 1 kg carne de porc tocata,
  • 150 gr orez,
  • 3-4 cepe verzi,
  • 100 gr pasta de tomate,
  • condimente (cimbru, sare, piper).
  • Pt sos:
  • 5-6 linguri pasta de tomate,
  • condimente (dafin, piper),
  • 4 pahare de apa
  • 4 linguri de faina.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluţi II:

Ardeii i-am curatat de seminte.

Carnea de porc am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, condimentele si 100 gr pasta de tomate.

Am umplut ardeii cu amestecul de carne.

I-am asezat intr-o oala, am tocat cele 2 rosii si le-am pus intre ei, apoi am adaugat apa cat sa-i acopere (la mine au intrat 4 pahare). Am pus si piper, dafin, sare.

Am lasat pe aragaz la foc potrivit aproximativ 1 ora si jumatate.

Spre final am facut un sos din pasta de tomate, 1-2 linguri de apa, faina.

L-am adaugat apoi peste ardei si am lasat aprox. 10 minute. Am pus la final si patrunjel verde tocat marunt in sos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluţi II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:49

buni buni

mihaelar63 1

16.06.2011, 09:58

Sunt grozavi

Ai dreptate , si cu sezonul legumelor si cu servirea ardeilor umpluti .

Dana_Retetegg 1

16.06.2011, 14:19

mamaieelena, motan, mihaela, multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc umplut si tapetat