Ardei umpluti in vas roman

de eclerash in Mancaruri cu carne, 27 Iun 2010 | 15540 vizualizari

 

pentru ca toata lumea face sarmale in vas roman,iar eu nu am varza acra si cea dulce nu-mi place am ajuns la ceea ce vedeti mai jos...

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata
  • ardei gras
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • marar 2 legaturi
  • boia
  • piper
  • vegeta
  • ulei
  • apa
  • bulion
  • sunca de casa
  • foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in vas roman:

Spalam ardeii si le scoatem cotoarele.

Carnea o framantam bine cca 15 min,adaugam ceapa tocata marunt ce a fost calita,orezul,oul,mararul tocat marunt,condimentele,putin ulei si putina apa si amestecam bine.

Umplem ardei cu aceasta compozitie.

Vasul roman ce a fost pregatit in prealabil,si anume tinut in apa rece 20-30 min.Pe fundul vasului am asezat feliute de sunca de casa,bulion si foi de dafin,iar apoi ardeii peste care am mai ”aruncat” putin bulion si foi de dafin.

Peste compozitia din ardei eu am mai adaugat si cate o bucatica de sorici(luat de la sunca).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 09:07

buuuuuuun

adrianboy 1

18.01.2013, 14:53

Buna ideea cu ardei la vas roman, nu m-as fi gandit.

Cateva intrebari:
- se pune apa in vas, sau doar ardeii umpluti, bulion etc?

- cat timp trebuie lasati la cuptor?

diaconta 1

18.01.2013, 15:04

Adrianboy,probabil a pus si putina apa fiind vorba de ardei cu orez,desi in vasul roman nu-i nevoie de apa pentru alte preparate,deoarece se face aburul acela specific.
Ardeii insa ca si sarmalele au nevoie si de apa pentru a fierbe.
Timpul cat stau la cuptor depinde si de tipul cuptorului dar in vasul roman,mancarea se face relativ repede.
Bun venit

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj