Aripioare cu sos

de gaby_duceag in Pui, 27 Sep 2018 | 6152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 caserola aripioare pui (800-900 g)
  • 1 lingura miere
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 2 linguri ketchup
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura otet balsamic
  • boia de ardei dulce/iute – dupa preferinte
  • 40 ml ulei 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos:

Spala si curata aripioarele.

Usuca-le cu un servet curat.

Presara sare si piper (sare putina, e sarat sosul de la sosul de soia)

Incinge uleiul si pune aripioarele la prajit, la foc iute, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Intre timp pregateste sosul.

Curata si piseaza usturoiul, apoi adauga restul ingredientelor si omogenizeaza. Daca nu iti place dulce, renunta la miere.

Cand aripioarele sunt frumos rumenite, torni sosul deasupra si cu o lingura mare (de lemn sau silicon, sa nu strici tigaia) amesteci, cuprinzandu-le in sos.

Le mai lasi 3 minute amestecand constant, sa nu arzi sosul, apoi opresti focul.

Poti servi cu cartofi la cuptor, cu salata sau cu orez la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare in sos de smantana