Aripioare picante

de getix in Mancaruri cu carne, 18 Dec 2010 | 7243 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg aripioare,
  • o cana faina,
  • o lingura boia dulce,
  • o lingura boia iute ( cine doreste mai picant se poate pune 2 linguri ),
  • delikat,
  • 2 oua,
  • 1 punga fulgi de porumb ( eu am folosit FORTZA),
  • 1 lingurita praf de usturoi,
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare picante:

Aripioarele se spala , se taie in trei bucati : se folosesc doar primele doua parti. Se pun la fiert in apa rece, in care se dizolva delikat (aproximativ 5-10 min. decand a inceput sa fiarba). Se scot si se lasa sa se scurga . Cat se racesc se pregateste amestecul prin care se vor tavali aripioarele .

Intr-un bol se amesteca : faina , boiaua dulce , iute si usturoiul granulat , sare.

Fulgii de porumb se piseaza bine ( cu ciocanul pt snitele ) si se pun separat in alt bol.

Ouale se ameste cu putina sare si piper ( facultativ ).Deci vom avea 3 boluri :

- 1 cu compozitia de boia iute, dulce si faina ;

2- cu ou ;

3- cu fulgii de porumb ( aceasta este si ordinea pregatirii aripioarelor ) .

Se tavalesc aripioarele prin compozitiile mai sus aratate apoi se pun la prajit . Se servesc cu orice garnitura doriti . Eu m-am rezumat doar la muraturi !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi si maioneza de usturoi