Aroma de Primavara

de aziz in Prajituri, 22 Ian 2011 | 5167 vizualizari

 

Face parte din ciclul celor 4 arome ale anotimpurilor......blatul este un pandispan din albusuri pe care l-am vazut la lilik si postavaru

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 faina
  • 1 praf de copt
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • citeva cubulete de ciocolata sfarimata

    Crema:

  • 250 ml smantina pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • o cutie crema sau budinca de vanilie
  • o lingura gelatina+150 ml lapte

    Decor:

  • o cutie capsuni
  • o cutie gel de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aroma de Primavara:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si mixam pina obtinem o bezea.

faina se amesteca cu praful de copt si sarea pe care o incorporam cu o spatula sau lingura de lemn in bezea amestecind de jos in sus.

untul se topeste si se incorporeaza in aluat dar nu fierbinte ci doar caldut.

punem aluatul pufos intr-o tava de aluminiu si dam la cuptor 30 minute la 180 grade.

eu am adaugat si putina ciocolata sfarimata.

Crema :

se mixeaza smantana cu laptele si crema de vanilie pina se intareste.

gelatina o punem la hidratat in lapte apoi paharul cu lapte si gelatina il bagam intr-un castronel cu apa fierbinte si mestecam pina gelatina se topeste.

lasam la racorit si o adaugam cremei.

cind blatul este gata se scoate din cuptor se lasa la racit apoi punem stratul de crema si dam la frigider pentru 30 minute,pina se incheaga crema.scoatem taiem capsunile felii si le intindem pe toata suprafata cremei iar deasupra turnam gelul de capsuni care se face conform instructiunilor de pe pachet eu am pus in el si 3 linguri suc de rodie.

se da la figider din nou cel putin 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aroma de Primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert nuci umplute