Se fierbe apa, iar cand da in clocot, se adauga sare si cele doua oua (pe rand, cu ajutorul unei linguri). Se fierb 10 minute, apoi se lasa la racit.
Va dati seama daca un avocado este copt, atunci cand este moale (dar sa nu fie patat pentru ca este stricat). Avocado se taie pe jumatate, se loveste cu un cutit samburele, apoi rasuciti pana iese. Aveti grija sa nu va taiati (puteti lua cu cutit care nu taie prea bine). Scoateti miezul de avocado, dar sa lasati putin din margine. Apoi, acesta se marunteste cu furculita, se amesteca cu sare, galbenusurile fierte, putina ceapa tocata marunt (nu trebuie toata) si tonul scurs. Eu am luat in suc propriu, dar puteti folosi si cel in ulei (ar fi indicat sa fie bucati).
Cojile de avocado se umplu cu acest amestec si se orneaza cu albus de ou fiert, taiat in cubulete mici. Se consuma cu paine.