Bab Gulyas

de Retete cu Margareta Cismasiu in Supe/Ciorbe, 26 Oct 2014 | 7261 vizualizari

 

Chiar daca e frig afara nu am rezizstat tentatiei si am pus de-un ceaun.Ne-am incalzit la foc ,dar cel mai mult ne-a incalzit mirosul si aroma acestui bab gulyas.Intr-adevar,la prepararea lui trebuie muuulta rabdare pentru ca trebuie sa fiarba incet,dar a meritat asteptarea.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc proaspata,
  • 500 gr ciolan afumat,
  • 500-600 gr fasole uscata,
  • 2 cepe mari,
  • 2 ardei grasi rosii,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 pastarnac,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 telina mica,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 500 ml bulion,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute,
  • chimen,
  • cimbru,
  • foi de dafin.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bab Gulyas:

 Fasolea se spala de cu seara si se lasa sa se inmoaie in apa.Ciolanul se taie si se pune in apa la desarat.Carnea se taie cuburi apoi se toaca zarzavatul.Se pune ceaunul la foc cu un pic de untura.Se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa.Se adauga ardeiul,morcovii,patrunjelul,pastarnacul,  telina si usturoiul.Cand zarzavatul s-a inmuiat se adauga carnea proaspata.Se lasa sa se caleasca pana isi schimba culoarea.Se adauga si bucatile de ciolan afumat.Se pune putina sare,piper,chimen,cimbru,boia.Tineti cont ca ciolanul este sarat,cand adaugati sarea.Se stinge cu bulionul apoi se completeaza cu apa.Se lasa sa fiarba la foc mic.Cand clocoteste,se adauga fasolea uscata.Se amesteca din cand in cand si se lasa sa fiarba.Daca e cazul, se completeaza cu apa fierbinte.

Carnea e fiarta atunci cand cade de pe os.Se scoate ciolanul si se curata de oase,se taie bucati potrivite si se pune din nou in gulyas.La final se potriveste gustul de sare si picant.Se presara patrunjel verde deasupra si se ia ceaunul de pe foc.

Se serveste cu ceapa,muraturi,ardei iute alaturi de  paine moale,de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bab Gulyas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]