Baclava

de mamaieelena in Prajituri, 14 Dec 2010 | 8200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 foi de strudel cumparate din comert
  • 750gr nuca macinata ca pt baclava
  • 1kg zahar
  • 4-5 fiole cu esenta de rom
  • 1 fiola cu vanilie
  • 150 gr.margarina Rama pt prajituri topita  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se unge o tava de aragaz cu margarina topita si se pun primele 4 foi de placinta , avand grija ca intre foi sa se puna cate o lingura de margarina topita apoi se pune nuca in care s-au pus 2 fiole de esenta de rom si cea de vanilie plus 1/3 din cantitatea de zahar si se amesteca. Nuca se repartizeaza egal in strat suficient incat sa ajunga si la celelalte foi care vor fi puse astfel;au fost puse cele 4 si nuca apoi foaie,nuca,foaie,nuca,foaie si tot asa pana se termina nuca si ne mai raman inca 4 foi pe care le vom pune la sfarsit la fel ca pa primele cu margarina intre ele.

Baclavaua se va taia bucati inainte de a o pune la cuptor avand grija sa nu uitam sa punem ultima margarina deasupra si va sta pana se rumeneste.

Intre timp se pune restul de zahar si esenta de rom si apa la fiert si obtinem un sirop pe care il vom pune esalonat peste baclava in cuptor si se lasa pana absoarbe tot siropul.

Pofta buna,

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Snickers Bars