Baclava

de vickyduta in Prajituri, 5 Sep 2011 | 7753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 250-300g nuca macinata
  • 50-100g margarina (unt) topita
  • Ingrediente sirop:
  • 600 ml apa
  • 350g zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100-150g miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Topim margarina. Taiem foile in patratele. ungem fiecare patratele se unge cu margarina topita. Se presara nuca macinata pe toata suprafata patratelului.Apoi se ruleaza tip sarma.Dupa ce am rulat prima sarma eu am mai impachetat sarmaua intr-o foaie.Se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt.Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.
Intre timp preparam siropul.

Fierbem apa cu zaharul si mierea. Zeama de lamaie, coaja rasa si zaharul vanilat in jur de 10 minute. Cand sunt gata coapte, "sarmalutele", se imbiba cu siropul preparat. Se va absorbi foarte repede siropul in baclava.

Deasupra se presara nuca pisata. Este foarte buna, seamana foarte mult cu baclavaua turceasca, in general ei pun fistic deasupra numai ca eu nu am avut. Merita sa o incercati.

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]