Baclava

de Lau in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 4743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g nuci macinate
  • 200 g unt topit
  • 400 ml apa
  • 150 g miere
  • 100 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de vanile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-o cratita punem apa cu zaharul la fiert,lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop.

Lasam sa se raceasca cca 10 min dupa care adaugam mierea si zeama de lamaie,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza,

Nucile le macinam si amestecam cu scortisoara

Intr-o tava unsa cu unt adaugam 1 foaie de placinta o ungem cu unt si adaugam a 2 foaie,ungem cu unt ,a 3 foaie,adaugam 1.2 din compozitia de nuca,adaugam alte 3 foi de placinta care le vom unge cu unt,a 2 parte de nuci,ultimele 3 foi,

Ungem bine cu unt ultima foaie si proportionam cu cutitul,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos,

Adaugam siropul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei,

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava