Baclava

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Noi 2014 | 4336 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru baclava:
  • 1 pachet foi de placinta (nu foietaj!)
  • 250 -300 g unt
  • 300 g nuca macinata
  • 2 lg scortisoara
  • 50 g zahar
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 300 g zahar
  • 5 lg miere
  • esenta rom (6 picaturi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Umplutura:Peste nucile macinate se adauga zahar si scortisoara.

Baclava:se topeste untul .Se unge tava si se aseaza 4 foi , unse fiecare cu unt.Apoi se pune o parte de nuca.

Urmeaza alte 3 foi , unse fiecare cu unt si cu umplutura de nuca;apoi alte 3 foi unse fiecare , cu nuca ,iar la final 4 foi unse fiecare.Este bine sa ungeti ultima foaie cu unt.

Apoi se taie in patratele ( dar foarte putin sa treceti cutitul prin aluat).

Se da la cuptor pentru 5-10 minute pana se face .

Sirop: apa si zaharul se pun pe foc 20 minute.Cand s-a facut un sirop se adauga esenta de rom, iar cand s-a racit  se adauga mierea.

Siropul se pune in farfurie peste bucatile de baclava si nu in tava, deoarece devin prea insiropate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava