Baclava

de Angelina_Elena in Dulciuri, 11 Mar 2015 | 7446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta (Morarita)
  • 1 pachet unt (de buna calitate)
  • 300-400 g nuca macinata
  • 2 lg zahar
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 4 linguri miere de albine
  • Decor:
  • nuca tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Mai intai am pregatit SIROPUL: apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat sa fiarba inca 2-3 minute, apoi am oprit focul. Cand siropul s-a racit, am adaugat mierea. Topim untul si il lasam de-o parte.

Nucile le-am amestecat cu zaharul. Am uns o tava adanca cu unt si apoi am inceput sa asez in ea cate o foaie si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am intins unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.

Am asezat cate un strat de 3 foi de placinta, a urmat apoi primul strat de nuca macinata, apoi alte 3 foi unse cu unt fiecare, din nou nuca macinata si la final inca 3 foi. Ultimul strat sa fie de foi. Ungem foarte bine cu unt deasupra, apoi cu un cutit zimtat portionam baclavaua.

Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos deasupra, cca. 30 de minute, apoi scoatem si o lasat 5 minute sa se odihneaca. Cu ajutorul unui polonic turnam deasupra siropul. Acoperim tava cu un prosop umed si lasam sa se raceasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava Lili