Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

de Bucataras in Dulciuri, 21 Feb 2025 | 5402 vizualizari

 

Baclavaua este un desert tradițional oriental, dulce, aromat și plin de nucă, perfect pentru momentele speciale. Cu această rețetă simplă, vei obține o baclavá crocantă și siropoasă, exact ca la cofetărie.
Pentru a face Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale, sunt necesare următoarele ingrediente: foi de plăcintă, nucă, unt, zahăr, miere, scorțișoară.  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale:
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 200 g unt topit
  • 300 g nucă măcinată
  • 1 lgt scortisoară
  • 300 ml apă
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g zahăr alb
  • 2 lg miere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale:

Cum se prepara Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale:

 Pune la fiert într-o cratiță, apa și zahărul. După ce a fiert, lasă-l la temperat, apoi adaugă mierea și amestecă până se topește și se omogenizează siropul.

Pregătește la îndemână o tavă de copt și unge pereții și baza cu puțin unt topit.

Desfă pachetul cu foi de plăcintă. Așază câte o foaie de plăcintă în tavă și unge-o bine cu unt topit. Procedează astfel cu următoarele 6 foi, astfel încât să formezi o bază.

Amestecă miezul de nucă măcinată cu scorțișoară și pune umplutura peste baza de foi. Presează ușor cu ajutorul unei linguri.

Unge cu unt și așază restul de foi. Presează ușor toată compoziția.

Cu un cuțit bine ascuțit, taie baclavaua în pătrate sau romburi înainte de coacere.

Coace baclavaua în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-40 de minute sau până până devine aurie și crocantă.

După coacere scoate tava din cuptor și toarnă treptat siropul peste baclavaua fierbinte.

Lasă baclavaua să absoarbă siropul cel puțin 4-5 ore (ideal peste noapte).

Este delicioasă și foarte aromată.

Vezi si reteta de Baclava turceasca cu nuca sau baclava rulouri. Recomandam si rulada turceasca.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

vasimur 1

21.02.2025, 17:00

RODIMUR 1

21.02.2025, 19:09

Ce deliciu! Și ce bine arată...!

Rocsi 1

27.02.2025, 20:04

Ce faina a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Baclava